Potřeby v profesionální kuchyni

gastro

Projekty gastro myslí také na jednotlivé rozmístění kuchyňských spotřebičů. Vše v kuchyni musí mít vlastní místo. Proto je nutné toto rozmístění dodržet do puntíku. Zde se nejedná jenom o přání zákazníka k projektantovi.

Kuchyně je totiž rozdělená na jednotlivé sektory. V každém sektoru je nutné mít to, co každý člen personálu bude potřebovat ke své práci. Proto může být zajištěna plynulost a rychlost přípravy jídla. Jedním z větších vybavení profesionální kuchyně je také profi robot do kuchyně. Tento robot se moc neliší od toho, co máme doma. Akorát je tak trochu veliký. Má nádobu mnohdy i na 20–30 l a jeho motor musí být tak silný, aby takový objem zvládl zpracovat. Tento přístroj ale musí mít své místo. Musí k němu být přiveden proud a musí mít kolem sebe prostor, na odkládání příslušenství. Proto se jeho pracovní sektor odděluje od ostatních. Dále zde máme kynárny a spotřebiče, které produkují teplo. Ty spolu můžou být v jednom sektoru. Některé jsou ale odděleny od jiných tak, aby bylo zajištěno, že pracovníci, kteří je obsluhují do sebe nebudou narážet při práci. Pak jsou zde různé lednice a mrazáky. Prosklená lednice je opravdu dobrá volba pro profesionální kuchyni. Člověk si nejdříve vybere a pak pro to sáhne. Pro to ji vidíme nejčastěji všude tam, kde je to potřeba.

Kuchyňské zázemí řeší projekty gastro také.

Kuchyně má také nějaké svoje zázemí. Jedná se spíše o prostory, kde je uskladněno vše, co se už do kuchyně nevejde. Mluvíme tu spíše o potravinách. Některé kuchyně pracují s velikým objemem jídla anebo nakupují ve velkém, aby se ušetřilo. Proto jsou zapotřebí třeba lednice a mrazáky o velikosti jedné místnosti. Dále zde můžeme najít třeba vinný sklípek atd. Pokud máme takové zázemí, je nutné dbát na to, aby do něj vedlo více vstupů anebo aby chodba k nim nebyla moc úzká. Musíme počítat s tím, že kolem sebe musí projít minimálně dva členové personálu, kteří něco nesou ať už tam nebo ven. Proto je důležité tyto prostory navrhnout opravdu důkladně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *