Profi kuchyňské potřeby

Gastronomia kuchnia

Mezi profi kuchyňské vybavení můžeme řadit vše, co se nachází v profesionální kuchyni. Jedná se o vybavení, které je nezbytné pro profesionální vaření. Vše musí být opravdu v té nejvyšší možné kvalitě, a hlavně co možná nejvíce odolné. Proto pro profesionální kuchyně volíme hlavně ty nejvyhlášenější značky na trhu. Vybavení je většinou vyrobeno z nerezu. Je to ten nejoblíbenější materiál v profesionálních kuchyních od dávných dob. Je totiž potřeba aby spotřebiče, vybavení a profi regály co možná nejdéle odolali vůči vlhkosti. Není totiž pravdou, že nerez nereziví. Má pouze zvýšenou odolnost vůči rzi. Proto je nutné se o něj starat.

Profesionální vybavení je nejrůznějšího typu.

V profesionální kuchyni musí být vše na svém místě. Proto je nutné mít nejrůznější organizátory nádobí a regály na jednotlivé druhy vybavení a potravin. Máme zde různé profi kořenky, kastroly a hrnce nebo také sporáky, lednice atd. Pro pečení se zde používá profesionální trouba a na organizaci použijeme profi regály. Vše většinou od jednoho výrobce a uspořádané tak, aby to k sobě ladilo. Hlavně nesmí nic narušovat plynulý chod kuchyně. Je tedy třeba, aby vše bylo neustále na svém místě a vytažené bylo jenom to, co se právě používá. V kuchyni je opravdu potřeba udržovat pořádek, a hlavně mít spousty místa na všechno.

Organizace práce je také důležitá, hned po rozložení všeho nábytku. Proto je nutné, aby každý člen personálu měl svůj vlastní prostor, který bude obývat při své práci. Proto je nutné rozmístění všeho v kuchyni také orientovat na to, co se kde bude dělat. Nejdůležitější je délka servírovacího stolu. Pokud je moc malá a personálu je mnoho, budou do sebe lidé v kuchyni neustále narážet. Je tedy potřeba volit velikost tohoto stolu tak, aby se tam nejlépe vešli všichni najednou. Pohybuje se kolem něj totiž mnoho lidí. Je to takové srdce kuchyně. V jeho bezprostřední blízkosti se také nachází obvykle prostor pro kuchaře (pro vaření). Ten je uzpůsoben tak, aby se z něj dal jídlo okamžitě servírovat na připravené talíře. Není vhodné, aby se v době servírování nikdo kromě kuchaře v tomto prostoru nepohyboval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *