Fritéza. Fritování ve velkém množství

profi fritézy

Pro fritování v profesionální kuchyni se používá profi fritéza. Pokud je potřeba ufritovat mnoho různých potravin (hranolky, kuřecí stripsy atd.) je třeba opravdové profesionální vybavení. Fritování v obyčejném kuchyňském friťáku není nic moc proti profi fritéze. Profi fritézy jsou neuzavíratelné nádoby se speciálními koši na potraviny.

Pro úspěšné fritování je nutné vložit do koše vše, co chceme ufritovat. Potom už jen tento plný koš vložíme do profi fritézy, která je až po okraj naplněná olejem. Rozpálený olej ve fritéze se postará o vše ostatní. Jsou velice oblíbené v profesionálních kuchyních hlavně na hranolky. Materiál, ze kterého jsou obvykle vyrobeny je nerez.

Profesionální fritování je o větších objemech.

Vysoké objemy jsou v profesionálních kuchyních velice běžné. Je nutné totiž vařit opravdu veliké porce jídla, které se rozdělují na menší porce pro zákazníky. Profi fritéza má sama o sobě veliký objem. Pokud nám ale nestačí, dělá se i ve dvojitém nebo trojitém provedení. Pokud potřebujeme jen a pouze fritovat, máme k dispozici celé fritovací linky.

Ty je ale nutné objednat na míru přesně podle požadavku majitele restaurace. Jejich použití je opravdu univerzální, co se prostoru týče. Je možné je použít i v bistrech na kolech nebo v malých rychlých občerstveních. Koše do profi fritézy jsou také vyrobeny z nerezu. Mají buď větší nebo menší oka. Používáme je dle potřeby a velikosti potravin, které potřebujeme fritovat. Můžeme mít malé otvory na hranolky (aby nepropadli) ale větší můžeme použít třeba na kuřecí kousky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *