Projektování gastronomických provozů

gastro

Projektování čehokoli je opravdu hodně složitá a těžká práce. Proto je nutné se obrátit na profesionály v oboru. Ti jsou totiž znalý všech předpisů a pravidel pro jakýkoli obor. Pokud se budeme bavit o gastronomii tak je projektování gastro provozů jedno z nejsložitějších odvětví.

Je to jedno z nejsložitějších ale ne nejsložitější. Zde jde totiž o to, že mimo obyčejných stavebních předpisů je zde nutné dodržet nejrůznější hygienické standardy. Kuchyně by měla být uzpůsobena počtu osob, které budou v kuchyni nejčastěji pohybovat. Také je uzpůsobena hlavně její velikosti. Nemůžeme opravdu čekat, že se na malém prostoru bude pohybovat 10 a více lidí. Proto je zde opravdu nutné obrátit se na profesionály.

Profesionální projekty gastro jsou vždy šité na míru.

Projektování gastro provozů je díky profesionálům hned mnohem jednodušší. Proto bychom to na nich měli nechat. Udělají nám co možná nejlepší návrh, který zohledňuje většinou našich požadavků. Při jejich práci je to ale ošemetné. Pokud se podíváme na stranu zákazníka, tak ten by chtěl, aby bylo dodrženo úplně vše, co si vymyslí. Jenže to není vždy v souladu s předpisy a standardy. Proto není opravdu možné všemu vyhovět. Na to, co se prostě udělat nedá, je vždy nutné zákazníkovi podat jisté vysvětlení. To je zrovna opravdu složitý úkol člověka, který se stará o realizaci návrhu.

Profesionální kuchyně je před uvedením do provozu nutné zkolaudovat. Proto není možné, aby bylo něco v nepořádku. Pokud má zákazník až příliš svoji hlavu, je to s ním opravdu velice složité. Práce pak nabírá spíše směr k jistému zániku. Je to opravdu obrovský problém pro všechny projekty gastro. Zákazníci budou vždy vymýšlet a projektanti budou vždy něco vysvětlovat. Projektant je také jenom člověk. Jeho znalosti mohou být ale mnohem větší a zkušenosti delší, než má zákazník. Pro takového profesionála je pak opravdu hodně náročné pracovat na projektu, který nemá konce. Hlavně co se týče kolaudace. Následně se dostane pod tlak a je nutné, aby mu odolal. Projektování gastronomických provozů tedy opravdu není pro každého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *